Ghid pentru începători pentru pariuri sportive

Vrei să înveți cum să pariezi pe sport ca începător? Vă împărtășim 10 sfaturi și trucuri pe care ar trebui să le cunoașteți când începeți.

1. Favorite vs. Underdogs
Atunci când cei care fac cote postează o linie de pariuri pe un joc, primul lucru pe care îl fac este să decidă care echipă ar trebui să fie favorită și care echipă ar trebui să fie defavorizată.

Favorita este echipa care se așteaptă să câștige jocul și va primi un semn minus lângă cotele lor. Se așteaptă ca cel defavorizat să piardă și este marcat. Dacă jocul este egal, cărțile îl vor deschide ca „pick” sau „pick’em”.

2. Spreads
Există două moduri principale de a paria pe un favorit sau pe un underdog. Primul este distribuirea punctelor, care este un pariu pe marja victoriei.

De exemplu, să presupunem că Chiefs sunt favoriți cu 7 puncte în fața Vikingilor. Se vor referi la -7. Dacă pariezi pe Chiefs, ei trebuie să câștige jocul cu 8 puncte sau mai mult pentru ca pariul tău să câștige.
Dacă Chiefs câștigă cu 6 puncte sau mai puțin (sau pierd jocul definitiv), pierzi pariul.

Pe de altă parte, dacă pariezi pe vikingii „plus puncte” (+7), vikingii trebuie fie să câștige jocul, fie să piardă cu șase puncte sau mai puțin pentru ca tu să câștigi (sau să acoperi) pariul.

Spreadurile sunt disponibile pentru toate sporturile, dar sunt folosite în principal atunci când pariezi pe sporturi cu scoruri mai mari, cum ar fi baschetul și fotbalul american.

Pentru a vedea ce companii sunt legale și recomandate, consultați lista noastră de Top 3 pentru România

3. Liniile monetare
Al doilea mod de a paria pe un favorit sau un underdog este pe linia banilor. Acest lucru se bazează exclusiv pe echipa care câștigă jocul și folosește cotele americane pentru a calcula plata.

Favoritelor li se acordă din nou o desemnare „minus”, cum ar fi -150, -200 sau -500. Dacă un favorit este -200, înseamnă că trebuie să riști 200 USD pentru a câștiga 100 USD. Dacă favorita câștigă, primești 100 de dolari, dar dacă favorita pierde, ești eliminat cu 200 de dolari. Deoarece favoriții sunt așteptați să câștige, vă asumați mai mult risc atunci când pariați pe ei.

Persoanele defavorizate primesc o desemnare „plus”, cum ar fi +150, +200 sau +500. Dacă un underdog este +200, înseamnă că dacă pariezi 100$ pe el și câștigă jocul, vei primi 200$. Dacă ei pierd jocul, pierzi doar cei 100 de dolari pe care i-ai riscat. Deoarece cei defavorizați sunt de așteptat să piardă, există o recompensă mai mare atunci când pariază pe ei.

Liniile de bani sunt disponibile pentru toate sporturile, dar sunt utilizate în principal atunci când pariezi pe sporturi cu scoruri mai mici, cum ar fi fotbalul și hocheiul.

4. Peste/Sub
Pe lângă stabilirea unei linii pentru favoriți și cei defavorizați, cei care fac cote vor stabili și un număr total de puncte marcate într-un joc de ambele echipe combinate. Acest lucru se numește total sau peste/sub.

Paritorii pot paria apoi dacă jocul va depăși sau sub total.

De exemplu, un joc de baschet între Spurs și Knicks ar putea avea un total de 215. Puteți paria fie peste 215, fie sub 215. Dacă pariați peste 215 și totalul de puncte înregistrate în cele din urmă este de 216 sau mai mult, câștigați pariul dvs. . Dacă numărul total de puncte înregistrate este de 214 sau mai puțin, pierzi.

5. Care este numărul -110 care apare lângă pariul meu?
Jucătorii cu cote pun o „taxă” pe fiecare pariu, numită de obicei „suc” sau „vig” (prescurtare de la „vigor”). Sucul este comisionul pe care trebuie să-l plătiți casei de pariuri sportive pentru a vă accepta pariul.

Să presupunem că Lakers sunt -5 (-110)… asta înseamnă că dacă vrei să pariezi pe Celtics ca favorit cu 5 puncte, trebuie să riști 110$ pentru a câștiga 100$.

Sucul poate fi, de asemenea, un număr pozitiv, cum ar fi Michigan -7 (+110). Asta înseamnă că dacă pariezi 100 USD pe Michigan ca favorit cu 7 puncte și acoperă, câștigi 110 USD. Dacă pierde, pierzi doar cei 100 de dolari pe care i-ai riscat.

Pe scurt, ar trebui să riști întotdeauna mai mult pe un favorit decât pe un underdog.

6. Unde să plasați un pariu
Cu pariurile sportive legale, pariorii nu au avut niciodată mai multe opțiuni de care să profite. Pentru a vedea care companii sunt legitime și recomandate, consultați lista noastră de Top 3 pentru Grecia.

7. Cât de mult să pariezi
În cele din urmă, aveți ultimul cuvânt cu privire la cât de mult să riscați într-un joc, dar o regulă de bază este să riști doar ceea ce îți poți permite să pierzi. Pariurile sportive sunt un maraton, nu un sprint. Vor fi zile bune și zile rele. Drept urmare, vă recomandăm întotdeauna să jucați responsabil.

8. Liniile se deplasează în timp real
La fel ca acțiunile de pe Wall Street, piața pariurilor sportive este fluidă. Pe parcursul zilei, casele de pariuri vor ajusta cotele în funcție de acțiunea lor și de alte știri, cum ar fi accidentarea

9. Cumpărați cea mai bună linie
Liniile pot varia în funcție de pariul sportiv, deoarece cărțile diferite au clientelă diferită. Accesul la mai multe pariuri sportive vă permite să căutați cea mai bună linie. Câștigarea unei jumătăți de punct în plus poate să nu pară mare lucru, dar se adună în timp și crește șansele de câștig.

10. Identificați-vă punctele forte și punctele slabe
Asigurați-vă că vă urmăriți progresul în toate sporturile, astfel încât să puteți determina unde se află punctele forte și punctele slabe pe măsură ce începeți să pariați. Esti mai reușit să pariezi pe baschetul Champions League sau NBA? Ai tendința de a câștiga atunci când iei jucătorul peste/sub? Acestea sunt lucruri bune de știut pentru a vă maximiza șansele.


18+ Joaca responsabil | Arena de Pariuri nu este o casa de pariuri. Continutul de pe site are scop pur informativ.